Japonská polievka s tuniakom a zeleninou30

Japonská polievka s tuniakom a zeleninou

Suroviny

  • 3 HR kuracieho vývaru
  • pol póru
  • pol bielej alebo červenej repy
  • 1 HR bambusových klíčkov
  • pol HR sójového syra (tofu)
  • 30 g tuniaka (sušeného alebo čerstvého)

Náročnosť receptu

jednoduchý

67%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Do vývaru pridajte cibuľky, na tenké prúžky nakrájaný pór, nakrájanú bielu repu a priveďte do varu. Varte, pokiaľ biela repa nezmäkne. Pridajte klíčky, na kocky nakrájaný sójový syr a tuniaka. Na miernom ohni varte 5 minút.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak si chcete na zimu uskladniť strukoviny, tak ku kilu suchej strukoviny vložte asi 5 až 6 bobkových listov, aby odradili škodce.
  • Veľa ľudí neznáša vôňu kelu pri varení. Zápach zjemníme, ak do vody, v ktorej sa kel varí, vložíme suchú chlebovú kôrku, zabalenú v čistej gáze.
  • Falošné pečeňové knedličky pripravíte z pečeňovky, ku ktorej pridáte soľ, korenie, hrubú krupicu a vajíčko, všetko rozmiešate a utvoríte knedličky.
  • Ak chcete z citróna ľahko vytlačiť šťavu, pogúľajte ho najskôr po stole.
  • Smotanu do vriacej polievky pridávame vždy rozmiešanú s múkou, aby sa nám nezrazila.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa