Jahodový koláč z keksov45

Jahodový koláč z keksov

Suroviny

  • 2 balíčky BeBe keksov
  • 2 jahodové kompóty
  • 2 balíčky jahodových pudingov v prášku
  • 100 ml jahodovej alebo malinovej šťavy
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 200 ml hustej kyslej smotany
  • 2 balíčky vanilínového cukru
  • 1 balíček želatínového stužovača

Náročnosť receptu

jednoduchý

96%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Polovičnú časť keksov uložíme na suchý plech. Jahodové kompóty aj so šťavou rozmixujeme. Pridáme ovocnú šťavu, pudingy a na miernom plameni uvaríme puding, ktorý rozotrieme na keksy. Odložíme do chladu stuhnúť. Smotanu vyšľaháme do tuha, vmiešame kyslú smotanu s vanilínovým cukrom a podľa návodu pripravený želatínový stužovač. Spolu premiešame, natrieme na vychladnutý puding a na povrch rozložíme zvyšné keksy. Odložíme do chladu na 8 až 10 hodín odležať. Po stuhnutí ozdobíme kúskami čerstvých jahôd.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Na pudingu nezostane po uvarení hrubá koža, ak ešte na horúci nasypete práškový cukor. pri chladnutí zostane povrch mäkký a krémový.
  • Ak chcete, aby boli pagáče chutnejšie, použite namiesto časti múky 100 g ovsených vločiek.
  • Ak chcete z citróna ľahko vytlačiť šťavu, pogúľajte ho najskôr po stole.
  • Ak máte menej tvarohu, ako potrebujete, môžete tvarohovú náplň „nadstaviť“ nastrúhanými varenými zemiakmi alebo niekoľkými lyžicami uvareného vanilkového pudingu.
  • Ak drobné medovníčky nebudete zdobiť polevou, potrite ich pred pečením rozšľahaným vajcom alebo osladeným mliekom či čiernou kávou.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa