Jahňacie mäso v baklažáne45

Jahňacie mäso v baklažáne

Suroviny

  • 800 g baklažánov
  • 250 g mletého jahňacieho mäsa
  • 200 g cibule
  • 20 g cesnaku
  • 2 zelené papriky
  • 1 žemľa
  • 50 g masla
  • olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie mletá červená paprika

Náročnosť receptu

stredne náročný

74%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Baklažán prerežeme na polovicu, vložíme do horúcej vody a necháme 10 min. postáť. Medzitým rozpustíme na panvici maslo s olejom a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľku a cesnak. Pridáme mleté jahňacie mäso a pražíme. Obidve polovice baklažánu vyberieme z vody a každú opatrne vydlabeme. Dávame pri tom pozor, aby sme nepoškodili ich šupku. Dužinu z baklažánov nakrájame na pásiky. Jednu papriku nakrájame na malé kocky a spolu s pokrájanou dužinou pridáme k mäsu. Ochutíme soľou, korením, červenou mletou paprikou a chvíľu dusíme. Namočenú žemľu vyždímame, zmiešame so zmesou a plníme vydlabané baklažány. Druhú papriku pokrájame na pásiky a uložíme na vrch naplnených baklažánov. Pečieme vo vyhriatej rúre približne 10 min. pri 200 °C.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso naklepávame na navlhčenej doštičke, ktorá potom nesaje šťavu z mäsa.
  • Pečenú hydinu zohrievame zabalenú v alobale, aby veľmi nevy­schla. Jednotlivé porcie dobre zabalíme a dáme na plech do rúry zohriať.
  • Rezne mäsa budú mäkšie, keď ich pred úpravou na 15 minút namočíme do studeného mlieka.
  • Divinu čerstvo zabitú necháme odležať, t.j. zavesíme ju na stu­dené miesto na tri dni i dlhšie. V tomto čase prebehne zrenie mäsa, pričom mäso skrehne, je šťavnatejšie, získa dobrú chuť a vôňu.
  • Divinu po upečení môžeme posypať jemne potlčenými borievkami.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa