Jablkový zubáčik30

Jablkový zubáčik

Suroviny

  • 2 filety zubáča
  • 1 dcl bieleho vína
  • olivový olej
  • 1 jablko
  • 1 smotanu na šľahanie
  • 1 KL polievkového dochucovadla
  • 1 KL kari korenia
  • soľ
  • zmes korenín na ryby

Náročnosť receptu

stredne náročný

75%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Filety omyjeme, mierne osolíme, položíme na panvicu na mierne rozpálený olivový olej, posypeme korením na ryby a zalejeme vínom. Na inej panvici na olivovom oleji jemne opražíme na plátky pokrájané jablko. K jablku neskôr prilejeme smotanu, pridáme polievkové dochucovadlo, kari korenie a necháme všetko zovrieť. Pri servírovaní polejeme zubáča omáčkou. Podávame so zemiakovými hranolkami alebo ryžou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Údené mäso vešiame v chladnej, tmavej a suchej špajze alebo v komore.
  • Pečenú hydinu zohrievame zabalenú v alobale, aby veľmi nevy­schla. Jednotlivé porcie dobre zabalíme a dáme na plech do rúry zohriať.
  • Došiel vám olej a máte už pripravené fašírky? Stačí, keď dno panvice posypete ľahko soľou, rozpálite ju a potom do nej naskladáte surové fašírky. Budú sa smažiť len vo vlastnej šťave.
  • Šťava z pečeného mäsa bude chutnejšia, keď mäso pri pečení podlievame vývarom z kostí, zo zeleniny alebo z polievkovej kocky.
  • Tuk do krehkého cesta najskôr postrúhame na hrubom strúhadle, ľahšie sa spája.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa