Jablkový dressing30

Jablkový dressing

Suroviny

  • 2 kyslé jablká
  • šťava z 1 citróna
  • 1/8 l smotany na šľahanie
  • 1 žĺtok
  • 1 - 2 PL strúhaného chrenu
  • trochu pomarančovej kôry nakrájanej na tenké pásiky
  • 200 ml studeného zeleninového vývaru
  • mleté biele korenie
  • soľ

Náročnosť receptu

stredne náročný

63%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Nakrájanú dužinu z jabĺk pokvapkajte citrónovou šťavou a 5 min. povarte v zeleninovom vývare. Potom rozmixujte. 3 PL smotany odoberte, zmiešajte so žĺtkom a odložte bokom. Zvyšnú smotanu pridajte do jablkovej zmesi, nechajte zovrieť a odstavte. Napokon pridajte smotanu s rozšľahaným žĺtkom, chren, soľ, pomarančovú kôru a okoreňte (vhodný k rybám, údenému a hovädiemu mäsu a k restovanej pečeni).

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Diétne pečené mäso pripravíme tak, že ho zabalíme do pergamenového papiera alebo do alobalu a pečieme v pekáči v rúre bez tuku.
  • Párky sa najlepšie pripravia, ak ich vložíte do studenej vody a vyberiete hneď, ako voda začne vrieť.
  • Surové mäso nikdy nenamáčame vo vode ani dlho neumývame, len ho rýchlo opláchneme pod tečúcou vodou, aby sme nevylúhovali bielkoviny.
  • Šťava z pečeného mäsa bude chutnejšia, keď mäso pri pečení podlievame vývarom z kostí, zo zeleniny alebo z polievkovej kocky.
  • Keď vám vadí pach oleja pri vyprážaní, pridajte do oleja nasekanú petržlenovú vňať, čiastočne stmí pach.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa