Jablkovo – pórový šalát so sezamom15

Jablkovo – pórový šalát so sezamom

Suroviny

  • 1 väčší pór
  • 2 jablká
  • 1 - 2 vajcia na tvrdo
  • 1 smotana
  • 2 PL horčice
  • sezam
  • soľ
  • vegeta

Náročnosť receptu

jednoduchý

72%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Pór a jablká nakrájajte, pridajte pokrájané vajíčka, zmiešajte so smotanou a horčicou, dochuťte koreninami, a nakoniec pridajte sezam.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Zvädnutý petržlen dáme do teplej vody, potom je opäť čerstvý.
  • Ak chcete, aby šampiňóny zostali biele, pokvapkajte ich citrónom.
  • Smažená cibuľka bude chrumkavejšia vtedy, keď ju pred smažením posypeme zmesou múky a papriky, alebo osolíme. Necháme chvíľku postáť a kuchynskou papierovou utierkou poutierame dosucha, alebo prebytočnú múku strasieme.
  • Ak pripravujeme šalát z červenej repy, pred primiešaním ostatných ingrediencií červenú repu premiešame najprv s lyžicou oleja, nezafarbí ostatné súčasti šalátu.
  • Ak chcete pri varení použiť suché huby, najskôr ich namočte na 20 až 30 minút do vody, aby zmäkli. Zo 100g sušených húb dostanete približne 500g.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa