Jablkové muffiny45

Jablkové muffiny

Suroviny

  • 150 g kukuričnej múky
  • 150 g hladkej múky
  • 30 g tuku
  • 150 ml mlieka
  • 150 ml jogurtu
  • hrsť hrozienok
  • 5 lyžíc medu
  • lyžička sódy bikarbóny
  • lyžička prášku do pečiva
  • 4 jablká
  • mletá škorica
  • 2 vajcia

Náročnosť receptu

stredne náročný

66%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 9


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Zmiešajte múky, sódu a kypriaci prášok, pridajte škoricu. Jablká očistíme, vyberieme jadrá a postrúhame a zmiešame s mliekom, rozpusteným tukom, jogurtom, medom a múčnou zmesou. Hrozienka na chvíľu namočíme do teplej vody, prepláchneme a pridáme do cesta. Cestom naplníme vymastené formičky a pečieme podľa potreby. Po vychladnutí môžeme posypať zmesou práškového cukru a škorice.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mak bude mať intenzívnejšiu arómu, ak ho pred mletím nasucho opražíte na teflónovej panvici.
  • Ak pri zaváraní prepichnete uhorky niekoľkokrát špáradlom alebo hrubou ihlou nezostanú vo vnútri duté.
  • Pri varení zemiakov používame čo najmenej vody (aby sa nevylúhovali vitamíny a minerály).
  • Zelenina sa varí prikrytá, odokrytý sa varí iba špenát, aby nestratil farbu.
  • Nakrájané banány nesčernejú ak ich pokvapkáte citrónovou alebo ananásovou šťavou.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Najčítanejšie

Poradňa