Jablkové blondies45

Jablkové blondies

Suroviny

  • 2 očistené jablká
  • 1 lyžicu citrónovej šťavy
  • 1 veľké vajce
  • 60 g kryštálového cukru
  • 60 g trstinového cukru
  • 113 g masla
  • 175 g hladkej múky
  • pol lyžičky vanilkového extraktu
  • pol lyžičky kypriaceho prášku
  • pol lyžičky mletej škorice
  • tretinu lyžičky mletého zázvoru
  • štvrť lyžičky mletého muškátového orieška
  • štipku soli

Náročnosť receptu

jednoduchý

86%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 9


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Rúru vyhrejte na 180 °C a vyložte papierom na pečenie. Jablká nakrájajte na menšie kúsky a pokvapkajte citrónovou šťavou, aby nestmavli. Vyšľahajte vajce s oboma cukrami a vanilkovým extraktom na jemnú penu a pomaly pridávajte rozpustené a trochu vychladnuté maslo. Múku zmiešajte s kypriacim práškom, so škoricou, zázvorom, s muškátovým orieškom a so štipkou soli. Do vaječnej zmesi jemne zapracujte múkovú zmes a nakoniec pridajte jablká. Opatrne zamiešajte a vylejte do pripravenej formy (20 x 20 cm). Pečte 25 - 30 minút.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Uvarená mrkva obsahuje trikrát viac antioxidantov než v surovom stave.
  • Ak pri strúhaní chrenu nechceme plakať, dáme ho do mrazničky na 2 hodiny, až potom ho ošúpeme a strúhame.
  • Ak pripravujeme šalát z červenej repy, pred primiešaním ostatných ingrediencií červenú repu premiešame najprv s lyžicou oleja, nezafarbí ostatné súčasti šalátu.
  • Nemáte mlynček na mak? Uvarte celý mak s cukrom v mlieku a potom zmes rozmixujte. Mak bude vynikajúci.
  • Karfiol ostane pri varení biely, ak do vody, v ktorej sa varí, pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy alebo lyžicu mlieka.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa