Jablká v župane45

Jablká v župane

Suroviny

  • chladené lístkové cesto
  • 12 menších jabĺk
  • klinčekové korenie
  • polohrubú múku na posypanie
  • 1 lyžicu škorice
  • 4 lyžice práškového cukru
  • hrsť hrozienok
  • 1 vajíčko na potieranie
  • trochu strúhanky a tuku na vymastenie plechu

Náročnosť receptu

stredne náročný

74%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 10


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Umyjeme, očistíme a vydlabeme striedky z jabĺk. Na pomúčenej doske rozvaľkáme lístkové cesto (4 milimetre hrubé). Rozváľkané cesto rozrežeme na 12 väčších štvorcov. Do stredu každého štvorca dáme trošku strúhanky. Na strúhanku položíme očistené jabĺčko. Zo škorice, práškového cukru a hrozienok si pripravíme plnku. Do vydlabanej striedky jabĺčka opatrne nasypeme plnku až po vrch. Štyri rohy štvorca postupne prekladáme cez jabĺčko. Do posledného rohu vtlačíme klinčekové korenie, aby sa nám jabĺčko neotvorilo. Jabĺčka preložíme na vymastený plech a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov. Pečieme zhruba 25-30 minút.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso by malo byť pred varením odležané lebo inak sa nebude dať na mäkko upraviť.
  • Ak robíte zemiakové placky, postrúhajte k zemiakom aj jabĺčko budú chutnejšie.
  • Do chladničky citróny rozhodne nedávajte, pretože v nej strácajú vôňu a vysýchajú. prospeje im chladnejšie a dobré vetrané miesto.
  • Diétne pečené mäso pripravíme tak, že ho zabalíme do pergamenového papiera alebo do alobalu a pečieme v pekáči v rúre bez tuku.
  • Klobása pri pečení nepopuká, ak ju obaríme horúcou vodou, dobre poutierame a pečieme odokrytú.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa