Írska káva15

Írska káva

Suroviny

  • 1
  • 25 l kávy
  • 2 PL smotany na šľahanie
  • 40 ml írskej whisky
  • 3 ČL trstinového cukru
  • trocha kakaového prášku

Náročnosť receptu

jednoduchý

65%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 1


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Smotanu jemne vyšľahajte, aby sa neroztekala. Kávu s cukrom zohrievajte 2 min. pri výkone 500 W. Whisky nalejte do vysokých pohárov alebo veľkých kávových šálok a do ¾ nalejte kávu. Cez chrbát lyžičky do kávy nalejte šľahačku. Môžete ozdobiť kakaovým práškom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Múku na zahustenie pokrmov trochu prisoľte, nebudú sa vytvárať hrudky.
  • Zaschnutý karamel odstraníte z hrnca tak, že ho až po okraj naplníte vodou a varíte, kým sa karamel, teda cukor nerozpustí.
  • Kyslú smotanu pridávame do omáčok až nakoniec, v jedle ju už nevaríme.
  • Pri varení lekváru alebo pretlaku sa nebude vytvárať pena, ak vnútro hrnca vytriete glycerínom
  • Aby sa olej pri smažení väčšieho množstva jedla stále nepripaľoval a vy ste ho nemuseli meniť, rozkrojte pozdĺž jednu stredne veľkú očistenú mrkvu, vložte do rozpáleného oleja a nechajte ju tam po celú dobu smaženia.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa