Indický špenát (Aloo palak) 30

Indický špenát (Aloo palak)

Suroviny

  • 2 balíky čerstvého špenátu (prípadne 1 balenie mrazeného)
  • 2-3 zemiaky
  • 2-3 rajčiny
  • 1 veľká cibuľa
  • 3 srúčiky cesnaku
  • 4 malé zelené čili papričky
  • 1 malý čerstvý zázvor
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1 lyžička mletého koriandru
  • l/2 lyžičky čili korenia
  • l/2 lyžičky kurkumy
  • soľ podľa chuti
  • olej na varenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

63%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 3


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Toto jedlo je veľmi výživné a chutné. Recept pochádza z oblasti Punchabi, ktoré sa rozprestiera na hraniciach Indie a Pakistanu. Jeho príprava je veľmi jednoduchá a ingrediencie sú lacné a dostupné. Prajem Vám príjemné varenie a DOBRÚ CHUŤ !

Špenát natrhajte alebo nakrájajte na menšie kúsky. Najprv si nakrájajte cibuľu, zemiaky a rajčiny. Potom pretlačte cesnak, postrúhajte zázvor a nakrájajte čili papričky. Spolu ich zmiešame a vytvoríme pastu.

Osmažíme cibuľu do sklovita. Pridáme korenia: rascu, koriander, čili a kurkumu. Za stáleho miešania pridáme cesnakovo-čili-zázvorovú pastu. Všetko spolu dobre zmiešame. Pridáme zemiaky, ktoré trochu osmažíme a pridáme pokrájané rajčiny. Varíme približne 5 minút (Ak budeme pridávať mrazený špenát, zemiaky povaríme dlhšie asi 10 minút). Pridáme natrhaný špenát a soľ. 

Prikryjeme a za občasného miešania varíme 20 minút na strednom plameni. Po dovarení môžeme pridať sladkú smotanu a podávame s chlebovými plackami.

Autor: Renata Ali Langová

Máte aj vy zaujímavý recept? Pošlite nám ho a my ho radi uverejníme... KLIKNITE SEM!

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak nemáme radi cesnak, alebo chceme, aby bol šalát jemnejší, nepridávame do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežeme a povytierame ním misu, v ktorej šalát pripravujeme.
  • Do chladničky citróny rozhodne nedávajte, pretože v nej strácajú vôňu a vysýchajú. prospeje im chladnejšie a dobré vetrané miesto.
  • Ak vám zelenina zvädla, namočte ju do studenej vody a pridajte niekoľko kvapiek octu.
  • Slzy pri čistení alebo krájaní cibule zmiernite tým, že ošúpanú cibuľu dáte do studenej vody.
  • Strukoviny nesoľte na začiatku varenia, ale iba na konci - rýchlejšie sa uvaria.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa