Indická šošovica45

Indická šošovica

Suroviny

  • 20 dkg drobnej šošovice
  • 2 cibule
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 30 dkg špenátu
  • citrón
  • 2 lyžice oleja
  • 3-4 lyžičky karí korenia
  • kocka bujónu
  • 1 l vody

Náročnosť receptu

jednoduchý

79%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Šošovicu umyjeme a v litri vody ju necháme zovrieť. Penu odstránime sitkom. Varíme ju do mäkka 20 minút. Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno, postrúhame štvrtinu kôry z citróna. Na oleji opražíme cibuľu s cesnakom, pridáme karí a krátko pražíme. Zmes primiešame k šošovici a ochutíme kockou bujónu a citrónovou kôrou. Varíme 15 minút. Do polievky vložíme pokrájaný špenát, dochutíme.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Presolenú polievku (nie vývar) zlepšíme pridaním malého množstva mlieka alebo povarením surového očisteného zemiaku.
  • Pri obaľovaní rezňov rozrieďte hladkú múku trochou mlieka. Mäso v cestíčku obaľte a potom s ním hneď do strúhanky. Nikto ani nepozná, že ste nemali vajce.
  • Ocot do kyslých polievok a omáčok pridávame až po odstavení z ohňa, aby sa polievka nezrazila.
  • Smotanu do vriacej polievky pridávame vždy rozmiešanú s múkou, aby sa nám nezrazila.
  • Závarku do polievky (ryžu, krúpy, cestovinu) pri vkladaní vždy zľahka premiešame, aby sa neprilepila na dno.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa