Hydinovo-hlivové placky45

Hydinovo-hlivové placky

Suroviny

  • 400 g hydinového mäsa
  • 70 g hlivy ustricovitej
  • 1 cibuľka
  • 100 g farebných paprík
  • 1 vajce
  • 1 lyžica Solamylu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • svetlá sójová omáčka
  • sušené bylinky
  • 1 lyžica najemno strúhaného parmezánu
  • strúhaný parmezán na ozdobu

Náročnosť receptu

jednoduchý

96%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Hydinové mäso pokrájame nadrobno spolu s hlivou, cibuľkou a s farebnými paprikami. Pridáme prelisovaný cesnak, vajce, strúhaný parmezán, Solamyl, osolíme, ochutíme sójovou omáčkou, sušenými bylinkami a dobre premiešame. Z masy odoberáme menšie kúsky, roztlačíme ich na placku a v panvici na oleji opečieme z oboch strán. Ozdobíme strúhaným parmezánom. Podávame so šalátom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Hydina bude biela a šťavnatá, ak ju pred pečením potrieme rozrezaným citrónom.
  • Pečené kurča bude mať kožu krajšiu a chrumkavejšiu, ak mu na chrbát pripevníme špáradlom kúsok stuhnutého masla. Počas pečenia sa bude maslo pomaly topiť a kurča polievať.
  • Ak sa chcete zbaviť rybieho zápachu pridajte k rybe pre pečením polovicu jabĺčka. Pach pohltí a dodá jemnú chuť.
  • Mäsové rolády ľahšie naplníme vajcami, keď z vajec urobíme rýchle omeletu, ktorú položíme na mäso a stočíme.
  • Pečené mäso bude mať peknú a chrumkavú kôrku, keď ho pred pečením vyutierame čistou utierkou alebo poprášime múkou.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa