Hydinová pečienka so zeleninou45

Hydinová pečienka so zeleninou

Suroviny

  • 600 g hydinovej pečienky
  • mleté čierne korenie
  • 80 g masla
  • 100 g paradajok
  • 100 g zelenej papriky 100 g cibule
  • 10 g hladkej múky
  • 1/4 citrónu a soľ

Náročnosť receptu

stredne náročný

79%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Očistenú, okorenenú a osušenú pečienku pečieme na panvici na rozpálenom oleji. Pred dokončením pridáme na polky rozkrojené paradajky, na kúsky pokrájanú zelenú papriku a plátky očistenej cibule, obalenej na jednej strane múkou. Hotovú pečienku pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a obložíme opečenými paradajkami, paprikou a plátkami cibule. Ako prílohu podávame varené zemiaky posypané zelenou petržlenovou vňaťou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Vyprážané mäso je krehké, keď na obaľovanie použijeme čerstvú strúhanku, ktorá nepije toľko tuku ako stará.
  • Kožu z klobásy ľahko stiahneme, ak klobásu opláchneme studenou vodou. To isté platí aj pre trvanlivé salámy.
  • Údené a presolené ryby stratia slanosť, ak ich necháme hodinu stáť v mlieku a potom umyjeme.
  • Mrazené mäso rozmrazujeme vždy v chladničke, nie pri izbovej teplote.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa