Hubová polievka45

Hubová polievka

Suroviny

  • 250 g čerstvých húb
  • 30 g slaniny
  • 1 väčšiu cibuľu
  • 1 strúčik cesnaku
  • mletú sladkú červenú papriku
  • 1 lyžicu hladkej múky
  • 1 lyžicu masti
  • mäsový vývar
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • nakrájanú petržlenovú vňať

Náročnosť receptu

jednoduchý

94%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Huby očistite a nakrájajte na plátky. Olúpanú cibuľu, cesnak a slaninu nakrájajte na kúsky. V hrnci speňte na masti nakrájanú cibuľu, cesnak, huby, poprášte mletou paprikou a opečte. Pridajte pokrájanú slaninu, osolíme, krátko poduste a poprášte hladkou múkou. Zalejte teplou vodou, premiešame a pod pokrievkou varte 30 až 40 minút. Uvarenú polievku dochutíme mletým čiernym korením, sušenou cibuľou, cesnakovými lupienkami, a kúskami pažítky.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak potrebujeme silný vývar, mäso vkladáme do studenej vody. Ak chceme šťavnaté mäso, vkladáme ho do vriacej vody.
  • Ak odstraňujete šupky z rajčín neodhadzujte ich, ale odložte. Zídu sa vám napr. pri varení hovädzej polievky, ktorej dodajú peknú farbu.
  • Ak chcete, aby šampiňóny zostali biele, pokvapkajte ich citrónom.
  • Ak chcete z citróna ľahko vytlačiť šťavu, pogúľajte ho najskôr po stole.
  • Zeleninu umývame vždy pod tečúcou vodou, aby sa uchovali vitamíny a minerály.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa