Hubová polievka45

Hubová polievka

Suroviny

  • 100 g sušených japonských húb (shi taki)
  • voda
  • soľ
  • sladká mletá paprika
  • nasekaná petržlenová vňať

Náročnosť receptu

jednoduchý

67%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Do vody vložíme sušené huby a varíme pokiaľ nie sú mäkké. Do uvarenej polievky vlejeme trochu oleja s rozmiešanou sladkou paprikou, povaríme. Do hotovej polievky vložíme petržlenovú vňať a podávame s niťovkami.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Koreniny pri varení polievky vložíme do nádobky na varenie čaju (vajíčko na čaj), pri jedení nám nebudú prekážať.
  • Smotanové polievky sa nezrazia, ak do smotany, aj kyslej, pridáme malú lyžičku cukru.
  • Chuť polievky zjemníte, ak do nej pred servírovaním pridáte kúsok masla a petržlenovej vňate.
  • Prebytočný tuk z mäsového vývaru, polievky alebo omáčky môžeme odstrániť papierovým obrúskom. Rozprestrieme ho na polievku a počkáme, kým nevsiakne tuk. Potom obrúsok vidličkou vyberieme.
  • Mäsovú polievku pekne zafarbíme postrúhanou mrkvou, upraženou na tuku.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa