Hrnčekový koláč s ovocím45

Hrnčekový koláč s ovocím

Suroviny

  • Cesto: 2 hrnčeky hladkej múky
  • 1 hrnček mlieka
  • 1 hrnček krupicového cukru
  • pol hrnčeka rozpusteného masla
  • 2 vajcia
  • 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
  • Jogurtové cesto: 1 hrnček práškového cukru
  • 2 hrnčeky hustého bieleho jogurtu
  • 2 vajcia
  • 1 a pol balíčka vanilkového pudingu v prášku
  • 2 balíčky vanilínového cukru
  • 1 veľký broskyňový kompót
  • Na ozdobu: 2 lyžice práškového cukru
  • 50 g opečených mandľových lupienkov

Náročnosť receptu

jednoduchý

92%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 9


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Hladkú múku, mlieko, cukor, maslo, vajcia a kypriaci prášok spolu vymiešame dohladka. V druhej mise vymiešame práškový cukor, jogurt, vajcia, vanilínový cukor a vanilkový puding v prášku. Broskyňový kompót scedíme a broskyne nakrájame na hrubšie plátky. Okrúhlu vyššiu zapekaciu misu s priemerom 28 cm vymastíme a vysypeme múkou. Na dno misy alebo plechu vylejeme polovicu prvého cesta a potom roztrieme jogurtové cesto. Rozložíme pokrájané broskyne a zalejeme ich zvyšným cestom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 160 stupňov Celzia 60-80 minút. Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom a opečenými mandľovými lupienkami.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Uvarená mrkva obsahuje trikrát viac antioxidantov než v surovom stave.
  • Ak potrebujete rýchlo očistiť veľké množstvo cesnaku, namočte ho pred ošúpaním na chvíľu do horúcej vody.
  • Ak drobné medovníčky nebudete zdobiť polevou, potrite ich pred pečením rozšľahaným vajcom alebo osladeným mliekom či čiernou kávou.
  • Ak chcete, aby boli pagáče chutnejšie, použite namiesto časti múky 100 g ovsených vločiek.
  • Ak robíte zemiakové placky, postrúhajte k zemiakom aj jabĺčko budú chutnejšie.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa