Hrášková nátierka s bylinkami15

Hrášková nátierka s bylinkami

Suroviny

  • 200 g mrazeného hrášku
  • 125 g topeného syra
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice bazalky
  • mäty alebo petržlenovej vňate
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

90%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 10


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Mrazený hrášok nasypte do osolenej vriacej vody a nechajte chvíľu povariť (kým sa rozmrazí). Mäkký, ale ešte stále jasnozelený hrášok sceďte a rozmixujte s olejom – podľa chuti najemno alebo nechajte viac štruktúry. Primiešajte syr, potom zmes osoľte a okoreňte. Pridajte pretlačený cesnak (môžete vynechať). Nakoniec vmiešajte čerstvo posekané bylinky alebo petržlenovú vňať. Podávajte s nakrájanou bagetou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chcete, aby šampiňóny zostali biele, pokvapkajte ich citrónom.
  • Pečené mäso bude mať krajšiu farbu, keď ho pred pečením podlejeme lyžicou mlieka.
  • Keď dáme šalát či zvädnutú zeleninu do vodného roztoku s pridaním Biosmon (zmes minerálnych solí, ktoré dostaneme napr. v lekárni), o chvíľku budú ako čerstvé. Z roztoku vyberieme a necháme odkvapkať.
  • Sušené ovocie je zdravou pochúťkou. Ukojí chuť na sladké a nezníži hladinu cukru v krvi.
  • Prihorenú omáčku prelejeme ihneď do čistého kastróla a povaríme s chlebovou kôrkou.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa