Hovädzie mäso s červeným vínom45

Hovädzie mäso s červeným vínom

Suroviny

  • 400 g hovädzieho mäsa
  • 1 väčšiu cibuľu
  • olej
  • mletú sladkú červenú papriku
  • 1 lyžicu paradajkového pretlaku
  • mäsový vývar
  • 100 ml červeného vína
  • 100 g suchohríbov
  • 1 zemiak
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

93%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Nakrájanú cibuľu speňte na oleji. Pridajte na kúsky pokrájané mäso, osoľte, poprášte mletou paprikou a opečte. Zalejte teplým vývarom a pod pokrievkou duste 80 - 100 minút. Do takmer uduseného mäsa prilejte červené víno, pridajte paradajkový pretlak, očistené a nakrájané suchohríby, najemno postrúhaný zemiak a spolu dovarte do mäkka. Na záver posypte petržlenovou vňaťou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mrazené mäso rozmrazujeme vždy v chladničke, nie pri izbovej teplote.
  • Kypriaci prášok pri pečení múčnikov vždy najskôr dobre rozmiešame s múkou, aby sa múčnik upiekol rovnomerne.
  • Pečené mäso chránime pred oschnutím tak, že ho zabalíme do mastného papiera, napríklad od masla.
  • Mastnú hydinu (hus, kačica) pri pečení prepichujeme špajľou, aby tuk mohol lepšie a rýchlejšie vytekať. Prebytočný tuk stále odoberáme, aby sa zbytočne neprepaľoval.
  • Došiel vám olej a máte už pripravené fašírky? Stačí, keď dno panvice posypete ľahko soľou, rozpálite ju a potom do nej naskladáte surové fašírky. Budú sa smažiť len vo vlastnej šťave.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa