Hovädzie mäso na ruský spôsob45

Hovädzie mäso na ruský spôsob

Suroviny

  • 500 g hovädzieho mäsa zo stehna
  • 40 g údenej slaniny
  • 40 g oleja
  • 1 malá cibuľa
  • 40 g mrkvy
  • 20 g zeleru
  • 30 g petržlenu
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • trošku octu
  • 2 dl kyslej smotany
  • 40 g hladkej múky
  • horčica
  • 60 g nakladaných húb

Náročnosť receptu

náročný

71%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Umyté mäso prešpikujeme v smere vlákien úzkymi prúžkami slaniny. Potom ho prudko opečieme na rozpálenom oleji a vyberieme. Do výpeku dáme pokrájanú cibuľu a ostatnú zeleninu pokrájanú na kolieska. Do tohto základu vložíme opečené mäso, osolíme, okoreníme, podlejeme horúcou vodou, pridáme ocot a prikryté dusíme. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zahustíme zátrepkou zo smotany, múky, horčice a dobre prevaríme. Potom všetko pretrieme cez sito a do hotovej omáčky vložíme posekané huby a pokrájané mäso. Podávame s dusenou ryžou, knedľou alebo zemiakmi.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mrazené mäso rozmrazujeme vždy v chladničke, nie pri izbovej teplote.
  • Kypriaci prášok pri pečení múčnikov vždy najskôr dobre rozmiešame s múkou, aby sa múčnik upiekol rovnomerne.
  • Pečené mäso chránime pred oschnutím tak, že ho zabalíme do mastného papiera, napríklad od masla.
  • Mastnú hydinu (hus, kačica) pri pečení prepichujeme špajľou, aby tuk mohol lepšie a rýchlejšie vytekať. Prebytočný tuk stále odoberáme, aby sa zbytočne neprepaľoval.
  • Došiel vám olej a máte už pripravené fašírky? Stačí, keď dno panvice posypete ľahko soľou, rozpálite ju a potom do nej naskladáte surové fašírky. Budú sa smažiť len vo vlastnej šťave.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa