Hovädzie čili v baglovej miske30

Hovädzie čili v baglovej miske

Suroviny

  • 300 g mletého hovädzieho mäsa (alebo mix hovädzieho a bravčového)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľu
  • 1 lyžičku mletej rasce
  • 1 lyžičku čili
  • 1 lyžičku cesnakového prášku
  • pol lyžičky mletej škorice
  • 2 šálky nakrájaných paradajok
  • 1 šálku mrazenej kukurice
  • 2 šálky hovädzieho vývaru
  • 4 žemle (bagle)
  • pol šálky strúhaného čedaru
  • štvrť šálky mladej cibuľky
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

90%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Vo vysokej panvici na strednej teplote opečte mäso za stáleho miešania do hneda. Primiešajte nadrobno nakrájané strúčiky cesnaku, nadrobno nakrájanú cibuľu, rascu, čili korenie, cesnakový prášok a škoricu. Ochuťte soľou a mletým čiernym korením. Opekajte ešte aspoň 5 minút. Pridajte nakrájané paradajky, kukuricu, zalejte vývarom a varte na strednej teplote asi 10 minút. Rúru predhrejte na 180 °C. Do žemlí vydlabte otvory a naplňte ich opečeným mäsom. Posypte nahrubo nastrúhaným čedarom, cibuľkou nakrájanou na kolieska a zapečte. Podávajte teplé.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Kypriaci prášok pri pečení múčnikov vždy najskôr dobre rozmiešame s múkou, aby sa múčnik upiekol rovnomerne.
  • Divinu čerstvo zabitú necháme odležať, t.j. zavesíme ju na stu­dené miesto na tri dni i dlhšie. V tomto čase prebehne zrenie mäsa, pričom mäso skrehne, je šťavnatejšie, získa dobrú chuť a vôňu.
  • Ak chcete, aby malo mäso cibuľovú príchuť, stačí cibuľu pokrájať na malé kúsky a pretlačiť v lise na cesnak.
  • Mäso umývame vždy v kuse, nikdy nie porciované a naklepávame na doštičke poliatej vodou.
  • Vyprážané mäso nenasiakne tukom, keď ho po obalení v hladkej múke, vajci a strúhanke ešte obalíme v rozšľahanom bielku. Strúhanka drží, neodpadáva a nepripaľuje sa. 
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa