Hovädzia roštenka po taliansky45

Hovädzia roštenka po taliansky

Suroviny

  • 600 g hovädzieho roštenca
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 300 g špagiet
  • 30 g masla
  • 50 g cibule
  • 50 g šunkovej salámy
  • 40 g oleja
  • 20 g hladkej múky
  • 50 g rajčiakového pretlaku
  • 40 g tvrdého syra

Náročnosť receptu

stredne náročný

71%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Umyté mäso nakrájame na rezne, potom ich naklepeme, okraje narežeme, osolíme a okoreníme. Špagety uvaríme v osolenej vode a scedíme. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme na rezance pokrájanú cibuĺu, salámu a trochu opražíme. Potom zmes premiešame s uvarenými špagetami a udržujeme v teple. Medzitým roštenky prudko opečieme na rozpálenom oleji a uložíme ich na špagety. Do výpeku po opekaní mäsa pridáme múku, opražíme, podlejeme troškou vody, pridáme rajčiakový pretlak a povaríme. Pripravenou štavou hotové roštenky prelejeme a posypeme strúhaným syrom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Stará a tvrdá hydina (sliepka, hus) rýchlejšie zmäkne, keď mäso naklepeme. Najskôr ho trochu ovaríme a až potom pečieme.
  • Vyprážané mäso nezohrievame nad parou, pretože vlhne a nie je chrumkavé. Radšej ho na troche tuku znovu zľahka opražíme.
  • Rezne mäsa budú mäkšie, keď ich pred úpravou na 15 minút namočíme do studeného mlieka.
  • Pečeň solíme na konci varenia, inak nám stvrdne.
  • Hydina bude biela a šťavnatá, ak ju pred pečením potrieme rozrezaným citrónom.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa