Hovädzí mletý biftek45

Hovädzí mletý biftek

Suroviny

  • 1 žemla
  • 200 g cibule
  • 1 lyžica masla
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 vajce
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky čierneho korenia
  • 4 lyžice oleja na opekanie

Náročnosť receptu

stredne náročný

63%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 3


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Žemlu namočíme do vody, vytlačíme z nej vodu a dáme do misky. Cibuľu očistíme, jednu pokrájame nadrobno a a podusíme na oleji do sklovita. Pridáme k žemli, zmiešame s mletým mäsom, vajcom, soľou a korením, sformujeme bifteky. Zvyšnú cibuľu nakrájame na krúžky. Na panvici zohrejeme trochu oleja na vysokú teplotu. Cibuľu na ňom za stáleho otáčania osmažíme do zlatista, vyberieme ju a udržiavame teplú. Zvyšok oleja dáme na panvicu a zohrejeme. Sformované bifteky na ňom opekáme asi 4 - 5 minút. Posledných 5 minút teplotu znížime.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mrazené mäso rozmrazujeme vždy v chladničke, nie pri izbovej teplote.
  • Kypriaci prášok pri pečení múčnikov vždy najskôr dobre rozmiešame s múkou, aby sa múčnik upiekol rovnomerne.
  • Pečené mäso chránime pred oschnutím tak, že ho zabalíme do mastného papiera, napríklad od masla.
  • Mastnú hydinu (hus, kačica) pri pečení prepichujeme špajľou, aby tuk mohol lepšie a rýchlejšie vytekať. Prebytočný tuk stále odoberáme, aby sa zbytočne neprepaľoval.
  • Došiel vám olej a máte už pripravené fašírky? Stačí, keď dno panvice posypete ľahko soľou, rozpálite ju a potom do nej naskladáte surové fašírky. Budú sa smažiť len vo vlastnej šťave.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa