Horúca červená omáčka45

Horúca červená omáčka

Suroviny

  • 2 lyžice octu a worčestrovej omáčky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1/2 hrnčeka(250ml) vody
  • 1 cibuľu
  • 1 hrnček kečupu
  • 1 lyžička soli
  • trošku čili korenia
  • 1/2 lyžičky čierneho korenia
  • 1ks klinček

Náročnosť receptu

jednoduchý

68%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Všetko zmiešame dohromady a povaríme asi 40 minút. Hlavne miešame, aby sa nám omáčka nepripálila. Podávame ku grilovanému mäsu.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Zelenina sa varí prikrytá, odokrytý sa varí iba špenát, aby nestratil farbu.
  • Ak vložíme do mlieka chrenový list, mlieko neskysne a zostane sladké aj niekoľko dní.
  • Prekypeniu vody pri varení cestovín zabránime aj tak, že do vriacej vody pridáme zopár kvapiek oleja.
  • Ak nemáme radi cesnak, alebo chceme, aby bol šalát jemnejší, nepridávame do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežeme a povytierame ním misu, v ktorej šalát pripravujeme.
  • Ak chcete z citróna ľahko vytlačiť šťavu, pogúľajte ho najskôr po stole.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa