Hlivová polievka s kôprom30

Hlivová polievka s kôprom

Suroviny

  • 300 g hlív
  • 1 cibuľu
  • soľ
  • cukor,3 strúčiky cesnaku
  • 10 guličiek celého čierneho korenia
  • 3 bobkové listy
  • posekaný čerstvý
  • mrazený alebo sušený kôpor
  • olej
  • hladkú múku
  • pochúťkovú smotanu
  • ocot

Náročnosť receptu

jednoduchý

77%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Na rezance pokrájané hlivy krátko podusíme na troške oleja. Zalejeme vodou, pridáme celé čierne korenie, bobkový list, celú cibuľu, soľ a uvaríme do mäkka. Z oleja, hladkej múky a pochúťkovej smotany pripravíme zápražku, ktorú vlejeme do polievky. Po zovretí, ochutíme soľou, troškou cukru, pridáme prelisovaný cesnak a ocot. Posypeme posekaným kôprom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chcete, aby šampiňóny zostali biele, pokvapkajte ich citrónom.
  • Grapefruit nikdy nelúpeme. Rozpolíme ho a každú polovicu vložíme do hlbšieho tanierika. Zahnutým nožíkom alebo menším nožom obrežeme vo vnútri kôru, dužinu v nej však ponecháme a lyžičkou vyberáme.
  • Strukoviny pred varením namáčame : fazuľu a hrach cca 10 hod, šošovicu 2 – 3 hod, sóju 12 – 15 hod.
  • Chuť polievky zjemníte, ak do nej pred servírovaním pridáte kúsok masla a petržlenovej vňate.
  • Banány neznášajú nízku teplotu, preto ich neukladáme do chladničky, ale vešiame v komore špičkou dolu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa