Hermelínové balíčky30

Hermelínové balíčky

Suroviny

  • 200 g lístkového cesta
  • 4 syry s bielou plesňou (po 100 g)
  • 1 lyžicu kečupu
  • 1 žĺtok na potretie
  • hladkú múku
  • čerstvé bylinky
  • mleté čierne korenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

95%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Lístkové cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske na tenký plát štvorcového tvaru a rozrežte ho na 4 rovnaké diely. Každý štvorec potrite kečupom, posypte trochou korenia a nasekanými bylinkami. Syr cestom dôkladne obaľte, aby nevytiekol. Balíčky potrite rozšľahaným žĺtkom a na plechu vyloženom papierom ich pečte pri teplote 180 °C asi 10 minút. Podávajte ako chuťovku k vínu alebo ako hlavné jedlo so zeleninovým šalátom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak krájate cesnak, alebo cibuľu, používajte vždy tú istú dosku, najlepšie umývateľnú z umelej hmoty.
  • Jahody vyvolávajú niekedy, hlavne u detí, žihľavku. Preto jahody deťom pocukríme alebo podávame so šľahačkou či mliekom.
  • Pri varení cestovín vodu solíme až keď začne vrieť, rýchlejšie začne vrieť.
  • Ak robíte zemiakové placky, postrúhajte k zemiakom aj jabĺčko budú chutnejšie.
  • Jaternice a krvavničky pri pečení nepopraskajú, keď ich pred pečením prepichneme na niekoľkých miestach alebo keď ich pred úpravou na chvíľu ponoríme do vriacej vody.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa