Grilovaný biftek45

Grilovaný biftek

Suroviny

  • 500 - 600g sviečkovej
  • 4 vajíčka
  • soľ
  • mleté korenie
  • olej

Náročnosť receptu

stredne náročný

78%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Sviečkovú pokrájame na plátky, osolíme, okoreníme, potrieme olejom a necháme v chlade 1-2 hodiny odležať. Z alobalu si zhotovíme misky, ktoré vytrieme olejom a vlejeme rozmixované vajíčko. Nato plátky necháme prudko opiecť na rošte a vedľa nich položíme alobalové misky s vajíčkom. Ak máme chuť na originálny anglický biftek, tak plátky sviečkovej necháme zapiecť len do chvíle, čo na povrch plátkov vystúpi ružová šťava. Podávame s čerstvou zeleninou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso ochránime pred muchami, keď ho obložíme vrstvou cibule.
  • Ryby pred prípravou namočíme na 30 minút do mlieka, odstránime rybí zápach.
  • Pokiaľ pri uskladňovaní klobás nechceme, aby sa na ich povrchu tvorila pleseň, natrieme ich koncentrovaným slaným roztokom. Ak ářčáářneskonzumujeme celú klobásu a nechceme, aby odkrojená časť vyschla, natrieme rez maslom, alebo olejom.
  • Mäso umývame vždy v kuse, nikdy nie porciované a naklepávame na doštičke poliatej vodou.
  • Surové mäso nikdy nenamáčame vo vode ani dlho neumývame, len ho rýchlo opláchneme pod tečúcou vodou, aby sme nevylúhovali bielkoviny.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa