Grilované syrové sendviče15

Grilované syrové sendviče

Suroviny

  • 80 g paprikovej pikantnej salámy
  • 4 maslové sendviče
  • 2 lyžice paradajkovej omáčky
  • 125 g mozzarelly
  • 2 lyžice nastrúhaného parmezánu
  • listy čerstvej bazalky
  • sušené oregano
  • olivový olej

Náročnosť receptu

jednoduchý

80%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Grilovaciu panvicu rozohrejte, pokvapkajte malým množstvom oleja a stiahnite na strednú teplotu. Rozložte salámu na tie miesta, kde položíte dva maslové sendviče. Každý plátok potrite 1 lyžicou paradajkovej omáčky. Nastrúhajte mozzarellu a polovicu nasypte na sendviče. Rozložte kolieska salámy, posypte parmezánom, nasekanou bazalkou, štipkou oregana a zvyšnou mozzarellou. Zvyšné dva sendviče položte na obložené sendviče a jemne pritlačte. Pomocou obracačky opatrne obráťte a opekajte 3-4 minúty dochrumkava. Podávajte teplé, rozrezané na trojuholníky.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak robíme klasický trojobal, múka, vajce, strúhanka, tento nebude od mäsa odpadávať, ak mäso najskôr utrieme utierkou alebo papierovým obrúskom.
  • Ak sa chcete zbaviť rybieho zápachu pridajte k rybe pre pečením polovicu jabĺčka. Pach pohltí a dodá jemnú chuť.
  • Červenú mletú papriku po pridaní do tuku rýchlo rozmiešame a hneď podlejeme vodou, aby paprika nestmavla a nezhorkla.
  • Veľa ľudí neznáša vôňu kelu pri varení. Zápach zjemníme, ak do vody, v ktorej sa kel varí, vložíme suchú chlebovú kôrku, zabalenú v čistej gáze.
  • Ryby pred prípravou namočíme na 30 minút do mlieka, odstránime rybí zápach.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa