Grilované syrové sendviče15

Grilované syrové sendviče

Suroviny

  • 80 g paprikovej pikantnej salámy
  • 4 maslové sendviče
  • 2 lyžice paradajkovej omáčky
  • 125 g mozzarelly
  • 2 lyžice nastrúhaného parmezánu
  • listy čerstvej bazalky
  • sušené oregano
  • olivový olej

Náročnosť receptu

jednoduchý

80%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Grilovaciu panvicu rozohrejte, pokvapkajte malým množstvom oleja a stiahnite na strednú teplotu. Rozložte salámu na tie miesta, kde položíte dva maslové sendviče. Každý plátok potrite 1 lyžicou paradajkovej omáčky. Nastrúhajte mozzarellu a polovicu nasypte na sendviče. Rozložte kolieska salámy, posypte parmezánom, nasekanou bazalkou, štipkou oregana a zvyšnou mozzarellou. Zvyšné dva sendviče položte na obložené sendviče a jemne pritlačte. Pomocou obracačky opatrne obráťte a opekajte 3-4 minúty dochrumkava. Podávajte teplé, rozrezané na trojuholníky.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäsové rolády ľahšie naplníme vajcami, keď z vajec urobíme rýchle omeletu, ktorú položíme na mäso a stočíme.
  • Pri varení lekváru alebo pretlaku sa nebude vytvárať pena, ak vnútro hrnca vytriete glycerínom
  • Ak sa chcete zbaviť rybieho zápachu pridajte k rybe pre pečením polovicu jabĺčka. Pach pohltí a dodá jemnú chuť.
  • Omáčka sa nezrazí, ak smotanu do nej pridáme tak, že odoberieme trocha omáčky a rozmiešame ju zo smotanou. Až potom zmes vlejeme do ostatnej omáčky.
  • Aj prasknuté vajíčko sa dá uvariť. Vložte ho na sitko a držíme nad parou. Po niekoľkých minútach bielok spevnie a vajcia dovaríme ponorené vo vode.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa