Grilované prekvapenie30

Grilované prekvapenie

Suroviny

  • 2 hrubšie rezy sviečkovice
  • 8 ústríc
  • 50 g húb (dubáčiky
  • šampiňóny)
  • špargľa
  • olivový oleji
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Náročnosť receptu

stredne náročný

72%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Rezne pozdĺžne prekrojte aby vám vznikol otvor, do ktorého vložte huby a ustrice. Otvor zašite kuchynskou niťou a potrite olejom. Osoľte, okoreňte a dajte grilovať z každej strany aspoň 5 min. Pri podávaní mäso obložte špargľou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Šťava z pečeného mäsa bude chutnejšia, keď mäso pri pečení podlievame vývarom z kostí, zo zeleniny alebo z polievkovej kocky.
  • Tuk do krehkého cesta najskôr postrúhame na hrubom strúhadle, ľahšie sa spája.
  • Najlepšie zohrejeme klobásu tak, že ju vložíme do studenej vody a necháme zovrieť. Klobása zostane šťavnatá a pri varení nepukne.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Stará a tvrdá hydina (sliepka, hus) rýchlejšie zmäkne, keď mäso naklepeme. Najskôr ho trochu ovaríme a až potom pečieme.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa