Grilované karamelizované banány s rumom15

Grilované karamelizované banány s rumom

Suroviny

  • 4 banány
  • 2 lyžice rumu
  • 2 lyžice medu
  • 1 lyžička mletej škorice
  • zmrzlina na servírovanie

Náročnosť receptu

jednoduchý

95%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Neošúpané banány prekrojte na polovicu. V miske zmiešajte rum, med, škoricu a zmesou natrite reznú stranu banánov. Banány grilujte v zavretom grile asi 4 minúty. Gril otvorte, banány znovu potrite a grilujte ešte 6 minút. Môžete ich grilovať aj na panvici. Banány vyberte na tanier, ošúpte, prelejte grilovacou omáčkou a podávajte so zmrzlinou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Keď dáme šalát či zvädnutú zeleninu do vodného roztoku s pridaním Biosmon (zmes minerálnych solí, ktoré dostaneme napr. v lekárni), o chvíľku budú ako čerstvé. Z roztoku vyberieme a necháme odkvapkať.
  • Zvädnutý petržlen dáme do teplej vody, potom je opäť čerstvý.
  • Rozrezaný citrón uchováme tak, že ho reznou plochou položíme na tanierik a dáme do chladničky.
  • Sušené ovocie je zdravou pochúťkou. Ukojí chuť na sladké a nezníži hladinu cukru v krvi.
  • Slzy pri čistení alebo krájaní cibule zmiernite tým, že ošúpanú cibuľu dáte do studenej vody.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa