Grilované bravčové plátky v koriandrovej marináde45

Grilované bravčové plátky v koriandrovej marináde

Suroviny

  • 800 g vykostených bravčových rebierok
  • Na marinádu: šťavu z 1 citróna
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžičku mletej červenej papriky
  • 150 ml olivového oleja
  • 2 lyžice koriandrových lístkov
  • soľ

Náročnosť receptu

jednoduchý

80%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Pripravíme marinádu: V miske zmiešame citrónovú šťavu, prelisovaný cesnak, mletú papriku, olivový olej a soľ. Na záver pridáme nadrobno nasekané koriandrové lístky. Bravčové rebierka nakrájané na plátky potrieme marinádou a necháme v chlade odležať aspoň hodinu. Lepšie je, ak si mäso pripravíme vopred, najlepšie deň pred grilovaním. Jednotlivé porcie mäsa grilujeme 6 minút z každej strany. Podávame so zeleninovým šalátom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pri obaľovaní mäsa pred vyprážaním nakvapkáme do vajíčka trochu oleja, strúhanka sa bude lepšie držať na mäse.
  • Údené a presolené ryby stratia slanosť, ak ich necháme hodinu stáť v mlieku a potom umyjeme.
  • Pečené mäso bude mať krajšiu farbu, keď ho pred pečením podlejeme lyžicou mlieka.
  • Najlepšie zohrejeme klobásu tak, že ju vložíme do studenej vody a necháme zovrieť. Klobása zostane šťavnatá a pri varení nepukne.
  • Údené mäso vešiame v chladnej, tmavej a suchej špajze alebo v komore.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa