Grilované banániky45

Grilované banániky

Suroviny

  • 4 banány
  • 60 g masla
  • 60 g hnedého cukru
  • pol lyžičky mletej škorice
  • 60 ml rumu
  • 75 ml smotany

Náročnosť receptu

jednoduchý

62%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Maslo roztopíme, vymiešame s cukrom, škoricou a rumom. Omáčku povaríme na slabom ohni, kým nezhustne, potom pridajte smotanu. Na gril dajte neolúpané banány a grilujte, kým šupka nezačne praskať. Banány potom olúpeme a podávame so sladkou omáčkou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Veľa ľudí neznáša vôňu kelu pri varení. Zápach zjemníme, ak do vody, v ktorej sa kel varí, vložíme suchú chlebovú kôrku, zabalenú v čistej gáze.
  • Nakrájané banány nesčernejú ak ich pokvapkáte citrónovou alebo ananásovou šťavou.
  • Hrozienka pridávame do cesta slabo obalené v múke. Tak nespadnú v bublaninách a v koláčoch na dno formy, ale udržia sa na povrchu.
  • Na prípravu šalátov používame vínny alebo ovocný ocot, prípadne bylinkový. Je jemnejší.
  • Čokoláda, ktorú pri rozpúšťaní veľmi zohrejeme, sa môže zraziť. Ak sa to stane, zamiešame do nej rastlinný tuk alebo olej, vždy po lyžičke, kým čokoláda nebude hladká
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa