Grilované banániky45

Grilované banániky

Suroviny

  • 4 banány
  • 60 g masla
  • 60 g hnedého cukru
  • pol lyžičky mletej škorice
  • 60 ml rumu
  • 75 ml smotany

Náročnosť receptu

jednoduchý

62%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Maslo roztopíme, vymiešame s cukrom, škoricou a rumom. Omáčku povaríme na slabom ohni, kým nezhustne, potom pridajte smotanu. Na gril dajte neolúpané banány a grilujte, kým šupka nezačne praskať. Banány potom olúpeme a podávame so sladkou omáčkou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Do chladničky citróny rozhodne nedávajte, pretože v nej strácajú vôňu a vysýchajú. prospeje im chladnejšie a dobré vetrané miesto.
  • Ak vám zelenina zvädla, namočte ju do studenej vody a pridajte niekoľko kvapiek octu.
  • Paradajky ľahko ošúpeme, keď ich zľahka pri stopke narežeme, sparíme horúcou vodou a vzápätí prelejeme studenou.
  • Ak chcete z citróna ľahko vytlačiť šťavu, pogúľajte ho najskôr po stole.
  • Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa