Grilovaná zelenina45

Grilovaná zelenina

Suroviny

  • 2 cukety
  • 1 baklažán
  • 3 kukurice
  • 200g cherry paradajok
  • 2 cibule
  • tymian
  • rozmarín
  • cesnak
  • olivový olej

Náročnosť receptu

jednoduchý

78%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Umyté, neošúpané cukety nakrájame na plátky, baklažán a cibuľu na kolieska. Veľkú kukuricu pokrájame na kolieska, menšiu nemusíme. Zeleninu potrieme zmesou oleja, rozdrveného čerstvého rozmarínu a tymianu a lisovaného cesnaku. Grilujeme a podávame ako chuťovku.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Sušené ovocie je zdravou pochúťkou. Ukojí chuť na sladké a nezníži hladinu cukru v krvi.
  • Zelenina sa varí prikrytá, odokrytý sa varí iba špenát, aby nestratil farbu.
  • Ak pri strúhaní chrenu nechceme plakať, dáme ho do mrazničky na 2 hodiny, až potom ho ošúpeme a strúhame.
  • Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.
  • Zemiaky pri varení v šupe nepopukajú, ak do vody prilejete trochu octu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa