Grilovacia omáčka15

Grilovacia omáčka

Suroviny

  • čili paprička
  • rasca
  • 6 strúčikov cesnaku
  • červená paprika
  • červený ocot
  • olivový olej
  • vegeta

Náročnosť receptu

jednoduchý

67%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Čili papričku a kávovú lyžičku mletej rasce prevarte v 25 ml vody. Pridajte nadrobno nasekaných 6 strúčikov cesnaku, 2 polievkové lyžice mletej červenej papriky, 2 polievkové lyžice červeného octu, 120 ml olivového oleja a dochuťte vegetou

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Na krájanie alebo strúhanie zeleniny alebo zemiakov používajte nehrdzavejúce nože a strúhadlá, železo rozrušuje vitamín C.
  • Keď vám vadí pach oleja pri vyprážaní, pridajte do oleja nasekanú petržlenovú vňať, čiastočne stmí pach.
  • Zelenú petržlenovú vňať uchovajte tak, že ju nadrobno posekáte, vložíte do pohára a premiešate so soľou v pomere 1:4
  • Ak chcete aby mala káva lahodnejšiu chuť, pridajte do nej trochu vanilkového cukru.
  • Prihorenú omáčku prelejeme ihneď do čistého kastróla a povaríme s chlebovou kôrkou.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa