Grécky gazdovský šalát30

Grécky gazdovský šalát

Suroviny

  • 1 šalátová uhorka
  • 2 - 3 paradajky
  • 1 cibuľa
  • 2 feferónky
  • 1 zelená paprika
  • čierne olivy
  • bryndza
  • olivový olej
  • ocot
  • zelená petržlenová vňať alebo sušený majorán
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Náročnosť receptu

jednoduchý

60%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Zeleninu očistite, zbavte jadier a nakrájajte na hrubšie kúsky, prúžky, kolieska a kocky. Potom ju dajte do hlbšej misy, zalejte zmesou oleja a octu, ktorú ste osolili a okorenili mletým čiernym korením. Posypte vločkami bryndze, ozdobte čiernymi olivami a nakoniec posypte nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou (sušeným majoránom).

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Šalát necháme vždy pred podávaním chvíľu odstáť, aby sa chute ingrediencií prepojili.
  • Ak chcete z citróna ľahko vytlačiť šťavu, pogúľajte ho najskôr po stole.
  • Ak nemáme radi cesnak, alebo chceme, aby bol šalát jemnejší, nepridávame do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežeme a povytierame ním misu, v ktorej šalát pripravujeme.
  • Nakrájané banány nesčernejú ak ich pokvapkáte citrónovou alebo ananásovou šťavou.
  • Uvarenú zeleninu nenechajte dlho stáť v horúcej vode, lebo za hodinu stráca viac ako tretinu vitamínu C.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa