Gorgonzolova omacka s čili30

Gorgonzolova omacka s čili

Suroviny

  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 50 g masla
  • 3 čili
  • papričky
  • 1 plátok kuracích pŕs
  • 5-6 kúskov sušených paradajok v oleji
  • 3-4 lyžice smotany
  • 80 g gorgonzoly + na posypanie
  • soľ
  • farebné mleté korenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

86%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 3


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cibuľu ošúpte a nakrájajte najemno. Spolu s plátkami očisteného cesnaku ju opečte na masle, pridajte nasekanú čili papričku bez semienok. Umyté a osušené mäso nakrájajte na malé kocky a pridajte k cibuli. Opečte do bledohneda. Sušené paradajky nakrájajte na menšie kúsky a vmiešajte k mäsu. Keď je mäso mäkké, prilejte smotanu, nadrobte gorgonzolu a nechajte ju na miernom ohni rozpustiť. Dochuťte soľou a čerstvo pomletým farebným korením. Jednotlivé porcie ozdobte na tanieri väčšími kúskami nadrobenej gorgonzoly. Omáčku podávajte s cestovinami, ako sú napríklad tagliatelle.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chcete aby mala káva lahodnejšiu chuť, pridajte do nej trochu vanilkového cukru.
  • Surové nastrúhané zemiaky môžme použiť pri varení ako náhradu svetlej zápražky.
  • Prekypeniu vody pri varení cestovín zabránime aj tak, že do vriacej vody pridáme zopár kvapiek oleja.
  • Zelené vňate treba sekať tesne pred pridaním do pokrmov a pridávame ich až do hotových jedál.
  • Múku na zahustenie pokrmov trochu prisoľte, nebudú sa vytvárať hrudky.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Najčítanejšie

Poradňa