Gazdovské rebierko45

Gazdovské rebierko

Suroviny

  • 400 g bravčového karé
  • 300 g údeného syra
  • 2 lyžice kyslej a 2 lyžice sladkej smotany
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • cesnak
  • mletú červenú papriku
  • halušky zo zemiakového cesta

Náročnosť receptu

náročný

79%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Halušky premiešame so syrom a smotanou a vložíme ich do ohňovzdornej misy. Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme, narežeme okrajové blany natrieme cesnakom, obalíme v hladkej múke a opečieme na rozpálenom tuku z oboch strán. Opečené rezne položíme na halušky a zapečieme vo vyhriatej rúre dozlata.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Údené mäso vešiame v chladnej, tmavej a suchej špajze alebo v komore.
  • Mastnú hydinu (hus, kačica) pri pečení prepichujeme špajľou, aby tuk mohol lepšie a rýchlejšie vytekať. Prebytočný tuk stále odoberáme, aby sa zbytočne neprepaľoval.
  • Ryby pred prípravou namočíme na 30 minút do mlieka, odstránime rybí zápach.
  • Ak sa chcete zbaviť rybieho zápachu pridajte k rybe pre pečením polovicu jabĺčka. Pach pohltí a dodá jemnú chuť.
  • Divinu čerstvo zabitú necháme odležať, t.j. zavesíme ju na stu­dené miesto na tri dni i dlhšie. V tomto čase prebehne zrenie mäsa, pričom mäso skrehne, je šťavnatejšie, získa dobrú chuť a vôňu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa