Frankfurtská roláda s horčicou45

Frankfurtská roláda s horčicou

Suroviny

  • 750 g hovädzieho stehna
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • horčica
  • 100 g anglickej slaniny
  • 1 cibuľa
  • 2 dvl kyslej smotany
  • 1 KL hladkej múky
  • 60 g masti

Náročnosť receptu

stredne náročný

75%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Mäso narežeme na 2 väčšie plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou, preložíme plátkami anglickej slaniny, zavinieme, previažeme niťou a konce upevníme ihlou alebo drievkom. Na masti speníme cibuľu, pridáme závitky, podlejeme vodou a krátko podusíme. Vložíme do trúby na 200 stupňov C na 10–15 min. Pred dohotovením prilejeme kyslú smotanu rozmiešanú s múkou a podusíme. Mäso pokrájame a podávame s ryžou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Jemné mäso, ako teľacie, bifteky a pod., naklepávame slabo, stačí iba obráteným nožom alebo päsťou. Tuhé mäso naklepávame viac, a to tĺčikom.
  • Divinu po upečení môžeme posypať jemne potlčenými borievkami.
  • Údené mäso varíme v dostatočnom množstve vody. Vodu dvakrát zlejeme a dáme novú. Tým zbavíme mäso zvyškov nálevu, moridla, takže potom nie je také slané a nepáchne udiarňou.
  • Pokiaľ pri uskladňovaní klobás nechceme, aby sa na ich povrchu tvorila pleseň, natrieme ich koncentrovaným slaným roztokom. Ak ářčáářneskonzumujeme celú klobásu a nechceme, aby odkrojená časť vyschla, natrieme rez maslom, alebo olejom.
  • Pečenú hydinu zohrievame zabalenú v alobale, aby veľmi nevy­schla. Jednotlivé porcie dobre zabalíme a dáme na plech do rúry zohriať.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa