Francúzsky zeleninový šalát15

Francúzsky zeleninový šalát

Suroviny

  • Šalátová uhorka
  • šalátové listy
  • 2 rajčiny
  • olivový olej
  • ocot balsamico
  • 2 papriky
  • polovica menšej cibule
  • 2 kúsky tvrdého syra – približne po 5 dkg
  • vajce
  • múka
  • strúhanka
  • soľ

Náročnosť receptu

jednoduchý

70%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Z vajca, múky a strúhanky vymiešame polotekuté cestíčko, v ktorom obalíme kúsky syra, mali by mať približne veľkosť rybieho prsta. Vypražíme na oleji, alebo ešte vhodnejšia je fritéza. Zeleninu nakrájame na malé kúsky, zmiešame a polejeme podľa chuti olejom a octom, osolíme alebo pridáme bylinky. Podávame so syrom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Keď zemiaky začnú klíčiť, nesmiete ich variť v šupke, ani vodu z očistených zemiakov použiť, lebo obsahujú jedovatú látku solanín.
  • Uvarená mrkva obsahuje trikrát viac antioxidantov než v surovom stave.
  • Karfiol ostane pri varení biely, ak do vody, v ktorej sa varí, pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy alebo lyžicu mlieka.
  • Ak chcete z citróna ľahko vytlačiť šťavu, pogúľajte ho najskôr po stole.
  • Ak potrieme nôž, s ktorým chceme krájať cibuľu, soľou, nebude zapáchať.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa