Francúzsky zeleninový šalát15

Francúzsky zeleninový šalát

Suroviny

  • Šalátová uhorka
  • šalátové listy
  • 2 rajčiny
  • olivový olej
  • ocot balsamico
  • 2 papriky
  • polovica menšej cibule
  • 2 kúsky tvrdého syra – približne po 5 dkg
  • vajce
  • múka
  • strúhanka
  • soľ

Náročnosť receptu

jednoduchý

70%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Z vajca, múky a strúhanky vymiešame polotekuté cestíčko, v ktorom obalíme kúsky syra, mali by mať približne veľkosť rybieho prsta. Vypražíme na oleji, alebo ešte vhodnejšia je fritéza. Zeleninu nakrájame na malé kúsky, zmiešame a polejeme podľa chuti olejom a octom, osolíme alebo pridáme bylinky. Podávame so syrom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Zvädnutý petržlen dáme do teplej vody, potom je opäť čerstvý.
  • Ak chcete, aby šampiňóny zostali biele, pokvapkajte ich citrónom.
  • Smažená cibuľka bude chrumkavejšia vtedy, keď ju pred smažením posypeme zmesou múky a papriky, alebo osolíme. Necháme chvíľku postáť a kuchynskou papierovou utierkou poutierame dosucha, alebo prebytočnú múku strasieme.
  • Ak pripravujeme šalát z červenej repy, pred primiešaním ostatných ingrediencií červenú repu premiešame najprv s lyžicou oleja, nezafarbí ostatné súčasti šalátu.
  • Ak chcete pri varení použiť suché huby, najskôr ich namočte na 20 až 30 minút do vody, aby zmäkli. Zo 100g sušených húb dostanete približne 500g.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa