Fliačky s karamelovou kapustou45

Fliačky s karamelovou kapustou

Suroviny

  • 400 g cestovín
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 1 biela cibuľa
  • 1 červená cibuľa
  • 4 párky
  • 2 strúčiky cesnaku, olej
  • 150 ml zeleninového vývaru
  • 120 ml smotany na šľahanie
  • 150 g údeného syra
  • 4 vajcia
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

91%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cestoviny uvaríme v posolenej vode, scedíme a odložíme. Špenát naparíme. Olúpané cibule pokrájame a spolu s plátkami cesnaku opečieme v panvici na oleji. Pridáme na kolieska nakrájané párky a spolu opečieme. Zeleninový vývar dáme do hrnca, pridáme smotanu, posolíme a okoreníme. Pár minút povaríme, po vychladnutí do masy prisypeme strúhaný syr. Uvarené cestoviny pokvapkáme olejom, zmiešame s napareným špenátom a opečenou cibuľou s párkom. Menšie okrúhle zapekacie misy potrieme olejom. Rozložíme do nich cestoviny, ktoré prelejeme ochuteným vývarom. Do stredu misky rozbijeme jedno vajce, posolíme, vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 160°C zapečieme cca 20 minút.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak krájate cesnak, alebo cibuľu, používajte vždy tú istú dosku, najlepšie umývateľnú z umelej hmoty.
  • Jahody vyvolávajú niekedy, hlavne u detí, žihľavku. Preto jahody deťom pocukríme alebo podávame so šľahačkou či mliekom.
  • Pri varení cestovín vodu solíme až keď začne vrieť, rýchlejšie začne vrieť.
  • Ak robíte zemiakové placky, postrúhajte k zemiakom aj jabĺčko budú chutnejšie.
  • Jaternice a krvavničky pri pečení nepopraskajú, keď ich pred pečením prepichneme na niekoľkých miestach alebo keď ich pred úpravou na chvíľu ponoríme do vriacej vody.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa