Filé s broskyňami45

Filé s broskyňami

Suroviny

  • 8 × 100 g rybieho filé
  • soľ
  • olej
  • 8 ks plátkového syra
  • 1,5 kg zemiakov
  • červená paprika
  • mleté čierne korenie
  • 8 polených broskýň

Náročnosť receptu

stredne náročný

74%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Rybie filé osolíme, okoreníme a z oboch strán opečieme na oleji. Zatiaľ uvaríme zemiaky v šupke. Opečené filé poukladáme na vymastený pekáč, na každý kúsok položíme jednu polenú broskyňu a zakryjeme plátkovým syrom. Okolo dáme zemiaky, ktoré posypeme červenou paprikou a korením. Celé to polejeme olejom, v ktorom sa filé opekalo. Nakoniec dáme do rúry zapiecť.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso pred dusením alebo pečením najprv na horúcom tuku zo všetkých strán opečieme. Na povrchu sa zrazia bielkoviny, uzavrú sa póry a šťava zostane v mäse - neuniká pri dusení alebo pečení.
  • Mäso vyprážame v hrubostennej nádobe, aby sa pokrm pri dne nepripaľoval. Tuk najskôr dobre zohrejeme. O správnej teplote sa presvedčíme tak, že do tuku vhodíme štipku strúhanky a keď sa praží, tuk je už dostatočne horúci. 
  • Mäso z hydiny bude šťavnatejšie, ako ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou
  • Tuk do krehkého cesta najskôr postrúhame na hrubom strúhadle, ľahšie sa spája.
  • Hydina bude chutnejšia, ak ju pred pečením potrieme citrónovou šťavou a až potom osolíme.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa