Fazuľový šalát s kečupom45

Fazuľový šalát s kečupom

Suroviny

  • 250 g bielej fazule
  • 1 bobkový list
  • 3 guľky nového korenia
  • 200 g mäkkej salámy
  • 200 g sladkokyslých uhoriek
  • 100 g cibule
  • 10 g kečupu
  • ocot
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Náročnosť receptu

jednoduchý

79%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Bielu fazuľu namočte cez noc do vody, druhý deň pridajte bobkový list, nové korenie a varte domäkka. Z varených fazúľ zlejte vodu, vychlaďte, pridajte na pásiky nakrájanú salámu a uhorky, na jemno nakrájanú cibuľu, kečup, ocot, soľ, korenie a premiešajte.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Sušené ovocie je zdravou pochúťkou. Ukojí chuť na sladké a nezníži hladinu cukru v krvi.
  • Ak si chcete na zimu uskladniť strukoviny, tak ku kilu suchej strukoviny vložte asi 5 až 6 bobkových listov, aby odradili škodce.
  • Ak potrebujete rýchlo očistiť veľké množstvo cesnaku, namočte ho pred ošúpaním na chvíľu do horúcej vody.
  • Keď zemiaky začnú klíčiť, nesmiete ich variť v šupke, ani vodu z očistených zemiakov použiť, lebo obsahujú jedovatú látku solanín.
  • Keď dáme šalát či zvädnutú zeleninu do vodného roztoku s pridaním Biosmon (zmes minerálnych solí, ktoré dostaneme napr. v lekárni), o chvíľku budú ako čerstvé. Z roztoku vyberieme a necháme odkvapkať.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Najčítanejšie

Poradňa