Fazuľová polievka s koreňovou zeleninou45

Fazuľová polievka s koreňovou zeleninou

Suroviny

  • 300 koreňovej zeleniny
  • 200 g tmavej fazule
  • 150 g údeného mäsa
  • 150 g zemiakov
  • olej
  • celé čierne korenie
  • bobkový list
  • mletá červená paprika
  • soľ

Náročnosť receptu

jednoduchý

77%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 8


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Fazuľu namočte na niekoľko hodín do studenej vody. Potom ju uvarte do polomäkka. Očistenú zeleninu pokrájajte na malé kocky a prudko orestujte v hrnci na oleji. Pridajte mletú červenú papriku, soľ, celé čierne korenie a bobkový list. Zmiešajte, zalejte vodou, prisypte predvarenú fazuľu a spolu varte asi 30 min. Potom do hrnca pridajte nakrájané zemiaky a údené mäso a varte do zmäknutia. Hotovú polievku dochuťte soľou, korením a môžete zjemniť smotanou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak si chcete na zimu uskladniť strukoviny, tak ku kilu suchej strukoviny vložte asi 5 až 6 bobkových listov, aby odradili škodce.
  • Veľa ľudí neznáša vôňu kelu pri varení. Zápach zjemníme, ak do vody, v ktorej sa kel varí, vložíme suchú chlebovú kôrku, zabalenú v čistej gáze.
  • Falošné pečeňové knedličky pripravíte z pečeňovky, ku ktorej pridáte soľ, korenie, hrubú krupicu a vajíčko, všetko rozmiešate a utvoríte knedličky.
  • Ak chcete z citróna ľahko vytlačiť šťavu, pogúľajte ho najskôr po stole.
  • Smotanu do vriacej polievky pridávame vždy rozmiešanú s múkou, aby sa nám nezrazila.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa