Fazuľkové trubičky45

Fazuľkové trubičky

Suroviny

  • 500 g zelenej strukovej fazuľky
  • 1 balenie rozvaľkaného lístkového cesta
  • 100-120 g tenkých plátkov prerastenej slaniny
  • 1 vajce na potretie
  • štipka soli
  • sezamové semienka na posypanie

Náročnosť receptu

jednoduchý

94%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Strukovú fazuľku umyjeme, zrežeme konce a pomocou noža stiahneme vlákna. V mierne osolenej vode varíme 4 minúty, scedíme a ochladíme v studenej vode. Rozvaľkané cesto rozložíme na pracovnú dosku a po šírke nakrájame na pásy široké asi 2,5 cm. Na každý plát položíme plátky slaniny. Uvarené fazuľkové struky po 4 až 5 kusoch špirálovito obalíme plátkami cesta so slaninou, tak aby cesto bolo navrchu. Fazuľka by na koncoch mala vyčnievať. Zvinuté trubičky potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme sezamovými semienkami. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 200 °C pečieme dozlatista asi 15-20 minút.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chcete pri varení použiť suché huby, najskôr ich namočte na 20 až 30 minút do vody, aby zmäkli. Zo 100g sušených húb dostanete približne 500g.
  • Karfiol ostane pri varení biely, ak do vody, v ktorej sa varí, pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy alebo lyžicu mlieka.
  • Ak pri zaváraní prepichnete uhorky niekoľkokrát špáradlom alebo hrubou ihlou nezostanú vo vnútri duté.
  • Uvarenú zeleninu nenechajte dlho stáť v horúcej vode, lebo za hodinu stráca viac ako tretinu vitamínu C.
  • Banány neznášajú nízku teplotu, preto ich neukladáme do chladničky, ale vešiame v komore špičkou dolu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa