Fazuľa na toskánsky spôsob45

Fazuľa na toskánsky spôsob

Suroviny

  • 500 g veľkej fazule
  • 3 mrkvy
  • rozmarín
  • 1 petržlen
  • bazalku
  • šalviu
  • tymian
  • soľ
  • olivový olej a parmezán

Náročnosť receptu

stredne náročný

68%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Fazuľu dáme do tlakového hrnca, pridáme dostatočné množstvo vody, nadrobno pokrájanú mrkvu, rozmarín, pokrájaný petržlen, bazalku, šalviu, prípadne tymian a 1 hodinu varíme v tlakovom hrnci. Posolíme a necháme čiastočne vychladnúť. Do vlažnej fazule pridáme viac dobrého šalátového olivového oleja a trochu strúhaného parmezánu. Podávame ako prílohu k mäsu, alebo aj ako predkrm. Jedlo je rovnako chutné aj na druhý deň.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Arašidy dlho neuskladňujeme. Obsahujú tuk, ktorý dlhším uskladňovaním žltne a oriešky majú nepríjemnú chuť
  • Vyprážané mäso nezohrievame nad parou, pretože vlhne a nie je chrumkavé. Radšej ho na troche tuku znovu zľahka opražíme.
  • Hydina bude biela a šťavnatá, ak ju pred pečením potrieme rozrezaným citrónom.
  • Ak potrebujete v recepte použiť víno, ale práve nemáte žiadne po ruke, stačí trošku octu a dve rozpustené kocky cukru víno v omáčke nahradí.
  • Pri obaľovaní mäsa pred vyprážaním nakvapkáme do vajíčka trochu oleja, strúhanka sa bude lepšie držať na mäse.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa