Fašírky z tolstolobika45

Fašírky z tolstolobika

Suroviny

  • 1,5 kg tolstolobika
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 vajcia
  • 2 cibule
  • 6 šampiňónov
  • 2 rožky
  • mleté čierne korenie
  • majorán
  • sušené polievkové korenie
  • strúhanka
  • olej a soľ

Náročnosť receptu

stredne náročný

72%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Vykostenú rybu nakrájame na menšie kúsky, rovnako spracujeme aj hríby a všetko pomelieme na mäsovom mlynčeku. Do zmesi primiešame nakrájanú cibuľu, cesnak, rožky namočené vo vode a vajcia. Posolíme, okoreníme a dobre premiešame, podľa potreby môžeme masu zahustiť strúhankou. Navlhčenými rukami tvarujeme fašírky, ktoré obaľujeme v strúhanke a vysmážame v horúcom oleji, kým sa povrch nesfarbí do zlatista.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Živé ryby udržujeme jeden až dva dni vo vani v čistej vode, ktorú často miešame, aby sa lepšie okysličovala. Ryby nekŕmime.
  • Vyprážané mäso nenasiakne tukom, keď ho po obalení v hladkej múke, vajci a strúhanke ešte obalíme v rozšľahanom bielku. Strúhanka drží, neodpadáva a nepripaľuje sa. 
  • Mäso by malo byť pred varením odležané lebo inak sa nebude dať na mäkko upraviť.
  • Mäso naklepávame na navlhčenej doštičke, ktorá potom nesaje šťavu z mäsa.
  • Údené mäso varíme v dostatočnom množstve vody. Vodu dvakrát zlejeme a dáme novú. Tým zbavíme mäso zvyškov nálevu, moridla, takže potom nie je také slané a nepáchne udiarňou.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa