Farizej15

Farizej

Suroviny

  • na 1 pohár 250 ml
  • 175 ml silnej kávy
  • 2 ČL hnedého cukru
  • 30 ml hnedého rumu
  • ½ ČL kakaa
  • 50 ml tuhej šľahačky
  • čokoláda

Náročnosť receptu

stredne náročný

62%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 1


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Do poháru najprv dajte hnedý cukor, hnedý rum a kakao. Pripravte silnú kávu a nalejte ju do pohára. Ušľahajte 50 ml tuhej šľahačky a kávu ňou ozdobte. Nakoniec posypte nastrúhanou čokoládou alebo čokoládovými hoblinkami.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Múku na zahustenie pokrmov trochu prisoľte, nebudú sa vytvárať hrudky.
  • Zaschnutý karamel odstraníte z hrnca tak, že ho až po okraj naplníte vodou a varíte, kým sa karamel, teda cukor nerozpustí.
  • Kyslú smotanu pridávame do omáčok až nakoniec, v jedle ju už nevaríme.
  • Pri varení lekváru alebo pretlaku sa nebude vytvárať pena, ak vnútro hrnca vytriete glycerínom
  • Aby sa olej pri smažení väčšieho množstva jedla stále nepripaľoval a vy ste ho nemuseli meniť, rozkrojte pozdĺž jednu stredne veľkú očistenú mrkvu, vložte do rozpáleného oleja a nechajte ju tam po celú dobu smaženia.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa